Νέα & Γεγονότα


Δυο infokiosks στο ΙΚΕΑ για τους επιβάτες του ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη 5/9/2014
O υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος εγκαινίασε τα ευφυή συστήματα touch screen, όπου με απλό τρόπο μπορούν οι επιβάτες του ΟΑΣΘ στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ να επιλέγουν τη βέλτιστη διαδρομή με το λεωφορείο για τον προορισμό τους.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ Ο.Α.Σ.Θ. - ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12.00 μ.μ. Θεσσαλονίκη 1/9/2014
Από σήμερα Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 520 λεωφορεία (±4%) έναντι των 447 που κυκλοφορούσαν κατά την θερινή περίοδο.

Τα πάνω κάτω στη στάθμευση στο κέντρο Θεσσαλονίκη 27/8/2014
Ριζικές αλλαγές στον τομέα της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την πόλη φέρνει το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο σχεδιάζει να αναπτύξει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Για την εφαρμογή και τη λειτουργία αυτού του καινούργιου συστήματος ο κεντρικός δήμος προχώρησε στην προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού, που πρόκειται να διενεργηθεί την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ - Σαμαράκια και “μάτια γάτας” προστατεύουν τους πεζούς Θεσσαλονίκη 27/8/2014
Μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πολιτών σε πολυσύχναστους δρόμους πολλών χωριών και οικισμών έλαβε ο δήμος Θέρμης, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει παιδιά και ενήλικες από οδηγούς που αναπτύσσουν ταχύτητες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΤΟ ΚΕΜ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ 11-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 30/7/2014

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 29/7/2014
Από τα μέσα Αυγούστου, ηλεκτρονικά εισιτήρια θα διατίθενται στους επιβάτες του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Αναστολή Επίσχεσης Εργασίας Εργαζομένων ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη 15/7/2014
Κανονικά πραγματοποιούνται από την έναρξη της βάρδιας, όλα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη μετά την επίσχεση εργασίας, που πραγματοποίησαν χθες, οι εργαζόμενοι στον οργανισμό.

Χωρίς αστικά λεωφορεία από τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη 14/7/2014
Χωρίς αστικά λεωφορεία θα παραμείνει η Θεσσαλονίκη από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Δρομολόγια δεν θα πραγματοποιούνται ούτε με προσωπικό ασφαλείας, αλλά παρά την επίσχεση εργασίας δεν θα διακοπεί η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Αύριο ξεκινά δρομολόγια ο "Άη Γιώργης" στο Θερμαικό Θεσσαλονίκη 8/7/2014
Αύριο, Τετάρτη ξεκινά δρομολόγια ο "Άη Γιώργης" το δεύτερο καραβάκι της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Σαρωνικό Κόλπο και αναμένεται αύριο το βράδυ στο Θερμαϊκό ενώ με την έναρξη των δρομολογίων η συχνότητά τους θα πυκνώσει και τα "ταξιδάκια" θα γίνονται πλέον ανά μία ώρα.

Πινακίδες βαδίσματος σε 100 σημεία μέσα στην πόλη από το Δήμο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 2/7/2014
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προωθώντας τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τη μετακίνηση χωρίς μηχανοκίνητα μέσα προχωρά στην τοποθέτηση Πινακίδων Βαδίσματος σε 100 σημεία μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης στα οποία καταγράφεται μεγάλη διέλευση πεζών.

Συνάντηση Εργασίας - Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS) στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας 6ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης 24/6/2014
H ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ/Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει "Συνάντηση Εργασίας" σε συνεργασία με το EKETA/Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ)

Διοργάνωση Διημερίδας με θέμα "Βιώσιμη Κινητικότητα σε Πόλεις και Περιφέρειες" Θεσσαλονίκη 5/6/2014
Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό έργο ENDURANCE, από κοινού με το Regional Studies Association που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Δήμο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα που θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Ιουνίου 2014, στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Ιστορίας της πόλης, στο Μέγαρο Μπίλλη επί της Πλατείας Ιπποδρομίου.

Εργαστήριο μεταφοράς τεχνογνωσίας (Transferability Workshop) στην πόλη Λουντ της Σουηδίας στα πλαίσια του έργου Poly-SUMP (Intelligent Energy Europe) Σουηδία 21/5/2014
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε./ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠEKKM) συμμετέχει σε εργαστήριο μεταφοράς τεχνογνωσίας (Transferability Workshop) που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Λουντ της Σουηδίας στις 21-23 Μαΐου 2014.

Επανέναρξη διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσσαλονίκη – Σκόπια –Βελιγράδι και Σόφια Θεσσαλονίκη 10/5/2014
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοινώνει την επανέναρξη των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη με τελικούς προορισμούς το Βελιγράδι και τη Σόφια στις 10 Μάιου 2014. Τα νέα επιβατικά δρομολόγια θα είναι καθημερινά. Μια αμαξοστοιχία θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη προς Σόφια και μια από Θεσσαλονίκη μέσω Σκοπίων προς Βελιγράδι, καθώς και αντίστροφα από Σόφια και Βελιγράδι προς Θεσσαλονίκη.

2ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Βόλος 5/5/2014
Το Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας διοργανώνουν το 2ο Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο Βόλο, στις 5 και 6 Μαΐου, 2014.

24ωρη απεργία στον ΟΑΣΘ την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 Θεσσαλονίκη 9/4/2014
Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφασή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει 24ωρη Απεργία την Τετάρτη 9η Απριλίου 2014

Διήμερο εργαστήριο με θέμα: Διαχείριση στόλου και φορτίου Λουμπλιάνα Σλοβενίας 24-26/03/2014 Λουμπλιάνα Σλοβενίας 24/3/2014
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ/ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο 7ο Θεματικό Εργαστήρι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου διακρατικής συνεργασίας (INTERREG IVC) RITSNET “Regions for Intelligent Transport Solutions: Δίκτυο Περιφερειών για Ευφυή Συστήματα Μεταφορών”.

«Η θάλασσα της Ευρώπης: Χαράσσοντας την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης» Συνέδριο του Economist στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκη 17/2/2014
Ο Economist φιλοξένησε το πρώτο του συνέδριο με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη στις 17 και 18 Φεβρουαρίου.

Εργαστήριο με θέμα: «Τρόποι ανάπτυξης συστημάτων ενημέρωσης των μετακινούμενων με σκοπό την πλοήγησή τους στο κέντρο ενός Δήμου μέσω της χρήσης ειδικών χαρτών» Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς (Καραμαούνα 1, Πλατεία Σκρα) 23/1/2014
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ)/ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ) διοργανώνει εργαστήριο την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς με θέμα: «Τρόποι ανάπτυξης συστημάτων ενημέρωσης των μετακινούμενων με σκοπό την πλοήγησή τους στο κέντρο ενός Δήμου μέσω της χρήσης ειδικών χαρτών».

Σταθμός Μετεπιβίβασης ΜΙΚΡΑΣ: Σχεδιασμός και Επιχειρηματικό Μοντέλο Λειτουργίας Καλαμαριά Δημοτικό Θέατρο της «Οδού Χιλής» 2/12/2013 Δημοτικό Θέατρο της «Οδού Χιλής», Καλαμαριά 2/12/2013
Το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) διοργανώνει Συνάντηση Εκπροσώπων Φορέων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου NODES - Νέα Εργαλεία για το Σχεδιασμό και τη Λειτουργία Αστικών Σταθμών Μετεπιβίβασης.

H Ποδηλατοπαιδεία (Biciklopedia) 2013 Θεσσαλονίκη 28/11/2013
H Ποδηλατοπαιδεία (Biciklopedia) 2013 θα διαρκέσει από τις 28 Νοεμβρίου έως τη 1 Δεκεμβρίου 2013. Πρόκειται για μια γιορτή για το ποδήλατο και αποτελεί πιλοτική δράση για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014.

6ο Φόρουμ Κινητικότητας Θεσσαλονίκης Ξενοδοχείο NIKOPOLIS 20/11/2013
Tο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) διοργανώνει το 6ο Φόρουμ Κινητικότητας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ATTAC

3η Συνάντηση Εργασίας: "GR-BG E-mobility solutions " NESTOS Hall, Galaxy hotel, Kavala, Greece 13/11/2013
Κύριος σκοπός της συνάντησης εργασίας είναι να μπορέσουν οι φορείς να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες που αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τουρισμός μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα των περιοχών προωθώντας συγχρόνως τη μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

6ο Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα Τεχνικό Επιμελητηρίου Ελλάδος —Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονικη, Ελλάδα 17/10/2013
«6o Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα» με κεντρικό θέμα: «Ενέργεια – Περιβάλλον – Οικονομία»

Διήμερο Τοπικό Εργαστήρι για τις Βιώσιμες Μεταφορές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου Poly-SUMP/IEE Άγιος Νικόλαος, Νάουσα 2/10/2013
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε)/ Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ), διοργάνωσε διήμερο τοπικό εργαστήρι στον Aγιο Νικόλαο Νάουσας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου «Poly-SUMP-IEE» για τις βιώσιμες μεταφορές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας....

Page 10  of  11 First   Previous   6  7  8  9  [10]  11  Next   Last