Νέα & Γεγονότα

Τα έργα του Μετρό έφτασαν στο κέντρο της Καλαμαριάς

Θεσσαλονίκη 27/2/2015 -

Η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά προχωρά και οι εργασίες ξεκινούν στο τέταρτο κατά σειρά εργοτάξιο, την Καλαμαριά, μετά τη Νομαρχία, τη Μίκρα και τη Νέα Κρήνη. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό στην Καλαμαριά την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μ. Μερκούρη».

Στην εκδήλωση υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες στους υπό κατασκευή σταθμούς του Μετρό Καλαμαριάς οι οποίες προχωρούν κανονικά εκτός από το σταθμό "Αρετσού", στην περιοχή του Αριστοτέλη, για τον οποίο έχουν καθυστερήσει οι απαλλοτριώσεις που θα εκδικαστούν τον Απρίλιο. Όπως τονίστηκε, τα απαραίτητα χρήματα υπάρχουν ήδη και έτσι το έργο δε θα καθυστερήσει περαιτέρω.

Η μεγαλύτερη όχληση για την Καλαμαριά θα δημιουργηθεί από την έναρξη των έργων στο σταθμό «Καλαμαριά», που θα γίνει στη διασταύρωση των οδών Μεταμορφώσεως και Πόντου. Τα έργα εκεί θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2018.

Σε όλο αυτό το διάστημα η οδός Μεταμορφώσεως από την Πόντου έως την Αμισού θα παραμείνει κλειστή. Η κυκλοφορία των οχημάτων στη Μεταμορφώσεως θα γίνεται μέσω της οδού Αμισού και όταν υπάρχει η λαϊκή της Πέμπτης από την οδό Αργυρουπόλεως. Η οδός Πόντου θα παραμείνει σε λειτουργία μόνον όμως σε μία κατεύθυνση τη φορά. Η οδός Αιγαίου θα παραμείνει ανοιχτή.

Η κυκλοφορία των λεωφορειακών γραμμών στην Πόντου δε θα επηρεαστεί παρά μόνον όσον αφορά στη γραμμή 6, η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο προς Καλαμαριά μέσω της Μητροπολίτου Καλλίδου και της Αργυρουπόλεως.

Ακόμη απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των ΙΧ οχημάτων :

  • Στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Χρυσουλίδου και Μ.Παρανίκα.
  • Στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της οδού Πόντου, μεταξύ των οδών Ιασωνίδου και Παπακυρίτση.
  • Σε τμήμα της οδού Επανομής πριν από τη συμβολή της με την οδό Πόντου.
  • Στο τμήμα της οδού Ριζούντος, μεταξύ των οδών Πόντου και Αμισού.
  • Στο τμήμα της οδού Αμισού, μεταξύ των οδών Ριζούντος και Μεταμορφώσεως.
  • Στο τμήμα της οδού Αιγαίου, μεταξύ των οδών Πόντου και Χαλδίας.

 Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 6 μήνες.

Η Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης θέλει να ευχαριστήσει, εκ των προτέρων, τους πολίτες της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς για την κατανόησή τους.

Πηγή:  kalamarianews.gr


Created by idolma at 27/2/2015 4:15 μμ
Changed by idolma at 27/2/2015 4:15 μμ
Back