Νέα & Γεγονότα

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 20/9/2014 -

Με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, που εκτάκτως πραγματοποιείται την τρίτη Κυριακή του μήνα συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας. Παράλληλα ο Δήμος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων με ποδηλατοδρομίες και ενημερωτικές δράσεις στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο «ΒΕΛΟΣ», διοργανώνει, για τρίτη συνεχή χρονιά, το 3ο Διεθνές Ποδηλατικό circuit Θεσσαλονίκης και τη Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, με ώρα έναρξης 17:00, στο κέντρο της πόλης, στη διαδρομή Λευκός Πύργος, Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Σαλαμίνας, Λ. Νίκης, Λευκός Πύργος.

Για πρώτη χρονιά φέτος, παίρνει μέρος στο circuit η κατηγορία των Open 30+, ενώ η κατηγορία Ανδρών –Elite-Εφήβων θα αναμετρηθεί σε ένα circuit 54 km.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, με ώρα έναρξης 19:15, ανοιχτή σε όλους τους φίλους του αθλήματος, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στηρίζοντας το άθλημα αλλά και το δικαίωμα χρήσης του μέσου. Θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων για όλους τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα των αγώνων :

-17:00 Εκκίνηση κατηγορίας open από το Λ. Πύργο (7στροφέςχ4,5km).

-18:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών -Elite – Εφήβων circuit 54 km(12 στροφέςχ4,5km).
-19:00 Απονομές.

-19:15 Λαϊκή Ποδηλατοδρομία.

«Το ποδήλατο στις μέρες μας, αποτελεί ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς εντός του αστικού ιστού. Η λαϊκή ποδηλατοδρομία, που για πολλά χρόνια διοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας είναι ένας τρόπος να προβληθεί και να προαχθεί το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε: «Η πόλη μας με ένα ευρύ παραλιακό μέτωπο είναι ιδανική για τη χρήση του ποδηλάτου και η διοίκησή του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει πολλές φορές ταχθεί υπέρ μιας διαφορετικής κουλτούρας στον τομέα των Αστικών Συγκοινωνιών καθώς και στον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου».

Την ίδια ημέρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ενημερωτική δράση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «rail4see», στο ύψος του Λευκού Πύργου, από τις 12:00 έως τις 14:00.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου, στον υπαίθριο χώρο των εκδηλώσεων στην περιοχή του Λευκού Πύργου, από τις 11:00 έως τις 17:00, οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινούμενων (ΚΕΜ) του Δήμου Καλαμαριάς. Στόχος του ΚΕΜ είναι η προώθηση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης καθώς και η πληροφόρηση των πολιτών για τους πιθανούς τρόπους μετακίνησής τους.

Τέλος, την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της «Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο» θα πραγματοποιηθεί πεζοδρόμηση της Λ. Νίκης, από τις 11:00 έως τις 17:00.

 

Πηγή: www.thestival.gr
Created by idolma at 19/9/2014 10:08 πμ
Changed by idolma at 19/9/2014 10:08 πμ
Back